Blat european?

Porto si Arsenal aveau nevoie de o remiza pentru a continua impreuna traseul in Liga Campionilor. Se stia dinainte ca va fi un meci absolut normal, insa se va incheia intamplator egal. In cazul in care una dintre cele doua formatii ar fi iesit triumfatoare din disputa, iar rusii de la TSKA ar fi reusit sa bata la Hamburg, acestia din urma ar fi avut castig de cauza si ar fi vazut primavara europeana din loja milionarilor. Toata miscarea fotbalistica, cat si jurnalistica din intreaga Europa s-a sesizat anticipat vis-a-vis de acest meci. A fost un 0-0 amagitor, scarbos , chiar daca a avut si unele parti cu gust mai dulceag si anume cele doua bare semnate de Quaresma, portughezul care parca nici nu fusese informat la cabine de un eventual complot.

Se spune ca a fost o conspiratie cinica si mai mult decat asta, a parut cea mai buna piesa de teatru jucata pe un stadion de fotbal in ultimii ani. Pana chiar si statisticile partidei denota lipsa totala de interes a jucatorilor si implicit intelegerea survenita, astfel ca la finalul jocului nu existase nici un cartonas galben in dreptul vreunui jucator, iar raportul faulturilor e de-a dreptul banuitor : 9-13. UEFA a mai desemnat chiar si omul meciului, in persoana lui Quaresma, pe care eu il numesc norocosul serii ( a reusit sa loveasca de doua ori bara). Ultimele minute ale partidei au reprezentat dovada certa a pactului portughezo-britanic, prin pasele gen non-combat ale jucatorilor, absolut strigatoare la cer.
Ei nu ne-au pacalit pe noi, spectatorii, s-au autopacalit si mai mult decat asta, l-au pacalit pe Zeul Fotbal. La final, vreau sa citez un jurnalist de la ziarul The Sun : „A fost un complot care rivalizeaza cu otravirea dizidentului rus Alexandr Litvinenko. Si victima a fost tot din Rusia: TSKA Moscova.”

Reclame

2 responses to “Blat european?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: