Fotbal insangerat

Fotbalul, odinioara cel mai respectat sport al planetei si unul care ar trebui sa implice si o doza semnificativa de fair-play. Fotbalul nu mai e un spectacol pe teren, el a coborat in strada si s-a transformat intr-un show realmente horror. Incidente survenite dupa unele meciuri am mai vazut, insa cazul „Catania-Palermo” le-a luat fata tuturor. Filippo Raciti. Va spune ceva numele acesta? Da, el este politistul care a decedat in timpul incidentelor de vineri seara, cazut in plasa acelor derbedei paraleli cu termenul de fair-play. Italia nu mai respira acum fotbal, desi este campioana mondiala, acum s-a asfixiat cu moartea politistului si cu violentele inimaginabile care au impanzit strazile Cataniei. Orgoliile Siciliei au depasit orice limita si a asternut durerea peste intreaga Peninsula. Din nou violenta s-a ridicat deasupra fotbalului. As caracteriza razboiul de pe strazile Cataniei ca fiind de un primitivism excesiv si de o barbarie crunta. Huliganii sunt niste animale putin mai evoluate, cunosc gazele lacrimogene si petardele, cunosc oroarea si sunt adeptii ei, cunosc repulsia si asta ii dezgusta mai mult. Sunt frustrati. Vor sa demonstreze atitudinea unica de ultrasi, dar pana la urma nu se sfarseste rau doar pentru ei, ci pentru intreg fotbalul. De fapt, ei nu au legatura cu ceea ce inseamna fotbal, ei doar ii degradeaza imaginea, il contamineaza cu ura excesiva care uneori duce la astfel de cazuri.
Societatea moderna nu ar mai trebui sa tolereze astfel de comportamente, dar ca de obicei, masurile doar se discuta, nicidecum nu se aplica. Asta e mersul „normal” al lucrurilor in fotbal, poate cand va disparea acest sport, vor disparea si ultrasii sau huliganii, cum naiba le mai zice, ca nu fac diferenta intre aceste doua denumiri…

Bataile de strada survenite dupa meciul Catania-Palermo au afectat si fotbalul romanesc intr-o mare masura, amicalul nostru cu Italia anulandu-se dupa ce Federatia Italiana a decis ca nu mai e cazul si de un amical al echipei nationale. Astfel, Mutu & Co. sar direct la desert, multumindu-se cu formatia similara a Moldovei, care va veni la Bucuresti pe 7 februarie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: