Dorele, mai poti, ma?

Asediul de la Celje a trecut. Cu bine. Ne-am depasit „complexul” din 2001 si ne-am instalat cel putin pana miercuri pe prima pozitie din grupa. Care ne da de altfel dreptul sa speram ca seria neagra a ratarilor se poate opri. Mutu & Co. au inceput meciul timid, lasand initial spatii pentru atacurile slovene. Acestea din urma nu au intarziat sa apara, insa totusi poarta ne era aparata de Lobont, si el aflat in toane bune. Apoi balanta s-a echilibrat si chiar s-a inclinat usor-usor in favoarea noastra la finalul primei parti.

Era nevoie de o alta abordare pentru a putea demara asediul trupei lui Matjaz Kec. Si aceasta a venit de la Mutu, care a turat la maxim motorul echipei nationale, gasind elegant si calea spre buturile slovene. A reusit o actiune de toata fantezia undeva prin minutul 48, cand nu a mai avut forta sa finalizeze, dupa care tot el s-a aflat printre protagonistii cornerului ulterior, cand Tamas a gasit si solutia optima de a perfora poarta lui Handanovici. Era 1-0 pentru ai nostri si apele se mai limpezeau in clasamentul grupei. Bulgarii au tras semnalul de alarma de la Minsk, aratand ca nu vor ceda, in timp ce Banel Nicolita a profitat din plina de imprecizia fundasilor sloveni, strecurand pentru a doua ora mingea intre buturile adversarului.

Surpriza serii pare sa fi venit prin titularizarea „olteanului” Dorel Stoica, care trebuie sa recunoastem ca a fost una dintre cele mai bune solutii pentru a face puntea de legatura intre atac si defensiva. A gresit intr-o singura faza, cand l-a scapat din marcaj pe Lavric, iar acesta din urma l-a amenintat pe Lobont cu un sut frumos la coltul lung, fara urmari pe tabela insa. In acea faza s-a si accidentat mijlocasul Universitatii, existand sanse sa rateze returul de miercuri, de la Timisoara. Cum un necaz nu vine niciodata singur, eliminarea lui Daniel Niculae, la cateva minute dupa ce a intrat, i-a incurcat planurile selectionerului pentru retur, cand se preconiza o titularizare a varfului de la Auxerre.

Reclame

2 responses to “Dorele, mai poti, ma?

  • Andrei C

    Oltenii nu mor niciodata.Hai Dorele ridica-te si la lupta.Au trecut ani buni de cand la nationala nu a mai jucat nici un „oltean”,iar Dorel a facut-o foarte bine.

  • Andrei Militaru

    @andrei c
    eu sper sa joace si in retur, in contextul lotului de acum e nevoie de el. si cine stie, poate si mai incolo 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: