Ţara lu peşte

1 mai a trecut. Pentru unii la muncă, pentru alţii la un grătar sau plimbare. Un singur lucru am remarcat în toată ziua de ieri : umilinţa colectivă, petrecută in marile oraşe ale ţării.

Ce e umilinţa colectivă?
Ei bine, vorbim de o pomană ieftină, cu iz de campanie electorală. Aşa-zisele meniuri de campanie. Micii şi berea. Si prostimea care cade în plasa partidelor politice. Stimabililor, cum crezi că mai poţi schimba ceva în ţara asta cu doi mici şi o bere? De 18 ani încoace realizările voastre au numai miros de grătare anuale.

Infracţiune
Biroul Electoral Central a prevăzut câteva restricţii pentru partidele politice în campania electorală. Printre care aflăm că acestea nu au voie să influenţeze electoratul, oferindu-le bunuri alimentare sau de altă natură. Incălcarea acestor prevederi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Ori micii si berea ce sunt? Pomana asta nu intră sub incidenţa legii? Dar totuşi, trăim în România, unde totul e posibil.

Timpul schimbării
„Este timpul schimbării”. Aşa a spus ieri Mircea Geoană, tare si răspicat. Care schimbare? Singura pe care o văd e la numărul de mici şi băutura dată de pomană. Anul ăsta au dat câte 4 mici si o bere, după ce anul trecut porţia era de câte doi. Dar se inţelege, pentru ca ne aflăm in pragul alegerilor. Si alegătorul nu poate merge cu stomacul gol la vot.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: