Hoit politic

Stefăneşti. Un scuipat pe harta României, care peste noapte a devenit pâinea televiziunilor mioritice. Locul în care au inceput şi în care se şi termină alegerile. O ţigănie fără capăt.

Trecând peste prezentările necesare, trebuie amintit un singur lucru : repetarea alegerilor chiar în buricul ţigăniei ilfovene. Si da, România îşi promovează încă o dată titulatura consacrată de ţară a tuturor posibilităţilor. La o adică, un Rapid-Steaua nu s-a putut rejuca, dar un scrutin de alegeri se poate repeta.
Mai precis vorbind, în Stefăneşti s-au format două tabere, rivale, una a PNG-ului si alta a PSD-ului, amândouă cuprinse într-un fel de tentaculele lui Gigi Becali(ştiţi voi, ăl` mai cinstit din Pipera). Pentru că acolo s-au format interese. Mai bine zis, au apărut peste noapte odată ce comuna de la nord de Bucureşti a fost captată într-un proiect-gigant al Guvernului. In speţă, autostrada Bucureşti-Ploieşti. Dar aici sunt altele de discutat.

Mai interesantă e disputa dintre cele două tabere şi ardoarea cu care oamenii de acolo îşi susţin candidaţii. Pentru ei e doar o chestiune de moment. Adică un milion, 100 de euro, un bax de bere. Când mai pupi tu aşa pomană electorală?
Dar profilul alegătorului de Stefăneşti e simplu : consumator de bere la pet si spărgător de seminţe(ori de altceva). Si de aici situaţia devine uşor de înţeles.

Dincolo de subiectul Stefăneşti, voi aţi auzit ce tâmpenii mai debitează dom`primar Vanghelie de sector 5 care este? Intrebat astăzi de disputa din turul 2 pentru primăria capitalei, dânsul a afirmat tare şi răspicat „Dacă se vorbeşte atât de Oprescu, de ce nu a candidat pe listele PSD?”.
Vă las pe voi să trageţi concluziile.
Si încă una bucată replică, tot marca Vanghelie, „Sorin Oprescu este un demagog ieftin împins de la spate de o gaşcă de hoţi.” Hai să facem un mic exerciţiu, mai precis să asamblăm un puzzle. Profilul demagogului ieftin i se potriveşte ca o mănuşă lui Vanghelie si nu lui Oprescu(pe care l-aş cataloga drept „mai scump”), iar gaşca asta de hoţi seamană cu cea a PSD-ului. Izbitor.
Dar piesa lipsă din puzzle o s-o găsim peste două săptămani, sau peste doi ani. Ori niciodată…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: