E aşa grea normalitatea?

Trăim în România. Şi nu, asta nu ne ocupă tot timpul, cum se screme un dobitoc zilnic pe la TV. Unii dintre noi poate au câte un blog sau site ori citesc din când in când câte unul… Pe majoritatea dintre ele te chinui să le descifrezi scrisul, din lipsa acută a diacriticelor. Să nu fiu înţeles greşit. Nu sunt eu prost, cât să nu ştiu să citesc şi fără ele, însă trăim în România şi mi se pare normal să le folosim. Nu numai când vorbim, ci şi când ne manâncă degetele să scriem ceva.

N-ai tastatura în limba română? Nu e nicio problemă. La o simplă căutare pe internet, o să găseşti cu siguranţă un progrămel micuţ şi uşor de folosit, prin care să poţi utiliza diacriticele în alternanţă cu limbajul standard al tastaturii. Sau ţi-e lene să foloseşti diacriticile chiar dacă le ai? Ei bine, în cazul ăsta eşti un imbecil. Sau o imbecilă, că limba română e valabilă si pentru femei.

Partea a doua a problemei o constituie limbajul folosit pe unii pe internet. Limbajul de messanger, ar fi mai corect spus. Buba cea mare în cazul de faţă e următoarea: imbecilii amintiţi ulterior ajung să-l folosească şi în alte medii. Cum ar fi examenele. Dar aici vorbim deja de o boală. Destul de gravă. De care scapi greu, mai ales dacă eşti şi imbecil/ă.

Articol semnat pentru campania „Vorbim româneşte!”

Reclame

3 responses to “E aşa grea normalitatea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: