Ce folos…să fii iarăşi prost?

Chiar aşa. Cum spuneam şi în titlu. Ridicaţi capetele şi suflaţi. Tare. Fără trompete : vorbesc din nou ziariştii români. Cei din domeniu. Aceeaşi. Hemoroiţi pe la televiziuni. Sau ziare. Mi-e şi ruşine, că poate cine ştie, o să mă alătur branşei, dar asta rămâne de văzut. Dincolo de o introducere sărată, vreau să argumentez insuccesul naţionalei României. Greu de crezut, dar se poate. Unii probabil o să se oprească aici cu cititul, unii vor continua. Acelora din urmă le mulţumesc. Chiar dacă de aici devine rutină. Deci pot să încep editorialul.

Întrebaţi-vă voi? Mai există echipe mari sau mici? Ei bine, vă spun că nu. Există echipe foarte mari şi echipe de pluton. Ştiu, teorema e valabilă mai mult la nivelul cluburilor. La nivel de naţionale lucrurile nu sunt departe. Făceam zilele trecute o comparaţie între Zenit şi echipa URSS-ului din perioada lor de glorie. Şi ziceam că e forţată. Comparaţia, nu altceva. Uitaţi de bani. Uitaţi că fotbalul de astăzi e o afacere. Uitaţi că spectacolul se face pe bani. În fine, România a pierdut azi cu 0-3. Fără drept de apel, cum s-ar exprima „jurnalistul de duzină”. Ce-i drept, 3-0 e 3-0. Nu contează că lipseşte Gigel sau Vasile din echipa naţională. N-ai scuză.
Totuşi să nu te uiţi în ograda vecinului e o mare prostie. Francezii au lăsat pliscul jos. Sârbii se bucură poate. Adică râd. La fel am fi făcut şi noi. Nu e mai bine să vedem cine râde la urmă?

Spectacol. Artistul primeşte banul. Deşi nu se comportă ca atare. Judecă-l după bunul plac. E liber la opinie.
HAI ROMÂNIA!

Apropo, că tot sunt într-o discuţie aprinsă. Dacă o firmă specializată în mutat mobilă îţi cere 100 ron/oră, nu e mai simplu să apelezi la Georgică, care are un prieten cu Ionel, care are un văr de gradul doi care ştie un vecin de-alu mătuşă-sa(nu reţin numele), care are un coleg de servici prieten cu un văr de-alu Ilie, care are o dubă stricată(că îi lipseşte nu-ştiu-ce-prostie pe la alternator), dar totuşi cunoaşte un mecanic(fost coleg de generală), care ştie pe cineva care ar putea avea piesa aia?

Reclame

One response to “Ce folos…să fii iarăşi prost?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: