Românul şi pomana

Campanie electorală. Afişe, ciocăneli şi mai ales nelipsita pomană. Şi pomana nu constă numai în mici şi bere sau o plasă cu alimente, cum probabil gândiţi mulţi. Nu, pomana, dar sub altă formă, e şi atunci când un deputat pune mâna pe sapă şi mimează munca. Pentru câteva minute, cât stau cameramanii şi reporterii prin preajmă. După care se spală cu zeci de săpunuri, ca nu cumva munca să fie boală contagioasă. Ce zic ei? Lasă, că la ştiri se uită tot prostul şi tot pică ceva-ceva. Un minut penibil, patru ani deputat. Nu se merită?

Mai penibil e când dai cu sapa îmbrăcat la patru ace şi îţi mai dai şi cu stângu-n dreptu. Dar ce contează? Tu eşti deputat, n-ar trebui să cunoşti secretele muncii de jos, dar măcar să te vadă prostimea că încerci.

Una peste alta, ce vorbeam mai sus reprezintă până la urmă campania electorală concretă, chiar dacă e simplă şi scurtă. Trecem acum la grosul ei, la aşa-numitele platforme politice. De aici pentru cinefilii politici porneşte genul science-fiction. Şi cum e un an „bun”, se pare că avem parte de nominalizări pe măsură. PSD-ul promite 400.000 de locuinţe sociale pentru tineri. PDL-ul promite 800 km de autostradă şi 900 de euro salariul mediu pe economie, iar PNL-ul saltă oferta până spre 1300 de km de autostradă. Toate acestea, oameni buni, în patru ani.
Care e mai complex? Care oferă cele mai multe efecte speciale? Cine merită Oscarul găinilor?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: